Hindistan'da Staj Deneyimi

HİNDİSTAN'DA STAJ
Ne işin var senin oralarda var dediğinizi duyar gibiyim aslında çok hızlı ve bir o kadar da ilginç bir süreç oldu.
Madurai gezisinden kareler
Ege üniversitesi Türkiye de yurt dışı olanakları açısından ciddi anlamda çok öneli bir yere sahip ve bu sayede bende bir kaç fırsatı değerlendirme şansı buldum. 2. sınıf bahar döneminin başında aralıklarla kontrol ettiğim okul panoların birinde " yurt dışında staj yapmak ister misiniz." diye bir afiş gördüm.
Ege'nin de üye olduğu IAESTE(http://www.iaeste.org.tr/ ) aracılığı ile yurt dışında staj olanağı sağlıyorlarmış ilanda bahsedilen sınava kaydoldum. Kaydolup sınav sonucu gelen sürece kadar pek bir şey olmadı. Sonuçlar açıklandıktan sonra iki yere gitme imkanımız vardı Almanya veya Hindistan Almanya nın şartı Almancayı iyi bilmek ve bunu belgelemek ti. O koşulu sağlamadığım dan Hindistan kalmıştı  ilk olarak ailemle konuştum onlardan da desteği alınca iyiye kafamda oturmaya başladı. Gideceğim üniversiteyi şehri eyaleti İnternet üzerinden araştırmaya başladım. Karunya Üniversitesi( http://www.karunya.edu  )gideceğim üniversite idi. Güney Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletindeki en büyük 2. şehri olan Coimbatore şehrinde bulunan üniversite 15 km kadar şehir merkezinden uzaktaydı ve bütün öğrencileri yurtlarda kalıyordu ve bizde dahil. Bizde dediğim oraya vardığımda yalnız değildim benim gibi dünyanın her yerinden gelen 20 civarı yabancı stajyer  çoktan gelmişti bile hepsiyle tanıştıktan sonra günlerimin beklediğimden daha da iyi geçeceği belliydi.

Karunya üniversitesi
Hindistan hatırası pille çalışan cep telefonum seyahatlerde kullanmak için 20 TL yaklaşık 650 rupiye almıştım.
 
Sıcak kanlı insanlar olduklarını gördükten sonra bende iyice ısınmıştım.Yurttaki tek kişilik odalarımızda metalden yapılma bir yatak ve masa dışında duvarın içine gömülü dolap niyetine kullanabileceğimiz bir bölüm vardı. Tropikal iklim olduğundan hava hep sıcak ve yağmurlu, odamızda da sıcaktan bunalmamak için tavan kısmında pervaneli bir serinletme düzeneği vardı. (Hindistan a nasıl gittiğim hakkında belki bir çok soru işareti kafanızda oluşmuş olabilir kısa bir parantez açarak açıklama yapayım. Tahmin edebileceğiniz gibi uzak mesafe ve uçan çok firma olmaması dolayısı ile uçuk rakamlarla karşılaştım. THY 6 bin-8 bin TL gibi rakamlara 39 saatte beni istediğim şehre götürüyordu. açıkçası akıl karı değildi. Araştırmaya başladım İnternet çağında artık dünya elimizin altında o şehre uçan firmaları listeledim. Qatar airways , Air Arabia  vs. tarzı Doha ve Dubai aktarmalı 14 saate istediğim şehre götüren bir çok firma buldum. Bu arada 10 saat uçuş süresi göz öne alınınca 5+5 aktarma arası 3 saat çok makul bir süre idi. Fiyat performans ve tarihi de göz önünde bulundurarak Air Arabia firması ile Dubai aktarmalı uçuş için biletimi aldım. Fiyatı gidiş geliş yaklaşık 1300 TL. Bu rakamları uçuştan 1 ay öncesi ve 2012 temmuz ayı için alınan bilet için değerlendirme yapın lütfen. Yolda başımdan geçen ilginç ve komik olayları başka bir yazımda anlatacağım. Yolculuğun kendisi ayrı bir yazı olur .)
Görevliden ince bir yatak ve tozlu bir yastık aldıktan sonra odama döndüm Türkiye den gelirken yanımda yatak kılıfı yastık kılıfı vs o tarz şeyleri götürmenin faydasını o an orada fark ettim. Ertesi gün ilk iş olarak yeni bir yasık alarak o eski tozlu yastığı iade ettim. Ayrıca iyi bir şemsiye de aldım çünkü hava çok değişken sabah güneş varken öğleden sonra yağmurlu olabiliyordu.

DEVAM EDECEK....................

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder